Kosten

Psychologiepraktijk Meesters is een gekwalificeerde praktijk voor hulpverlening vanuit de BGGZ die voldoet aan alle voorwaarden die door de zorgverzekeraar gesteld zijn.

De praktijk heeft voor 2024 contracten afgesloten met alle ziektekostenverzekeraars. Psychologische behandeling vanuit de BGGZ wordt vergoed vanuit het basispakket. Voor het exacte bedrag dat door de ziektekostenverzekeraar vergoed wordt kunt u uw eigen ziektekostenpolis raadplegen.

In 2023 geldt standaard een eigen risico van € 385,-.
Let op: controleer uw polis voor het bedrag van het eigen risico. Vooral als u het eigen risico hebt laten verhogen in uw zorgverzekering.

Voorwaarden voor behandeling vanuit de BGGZ

Om de behandeling bij de BGGZ door de basisverzekering van uw zorgverzekering te laten vergoeden, hebt u een verwijsbrief van uw behandelaar, huisarts (of bedrijfsarts) nodig, en dient er sprake te zijn van een DSM-classificatie. U kunt bijvoorbeeld denken aan angst, depressie, autisme spectrumstoornis, ADHD, tics, psychosomatische problemen, eetstoornis enzovoorts.

Afhankelijk van de soort en ernst van de psychologische problemen komt u in aanmerking voor een vergoede behandeling vanuit de basisverzekering. Dit kan een kort (ongeveer 5 sessies), middel lang (ongeveer 8 sessies) of een intensief traject (ongeveer 12 tot 15 sessies) zijn.

Als u voldoet aan de voorwaarden wordt de behandeling, op uw eigen risico (standaard bedrag eigen risico € 385,-) na, volledig vergoed. Het eigen risico kan jaarlijks worden aangepast. Controleer uw polis voor het bedrag van uw eigen risico.

Meer informatie over eigenrisico: https://www.zorgwijzer.nl/faq/eigen-risico

Let op: er kan GEEN contact plaatsvinden zonder verwijsbrief van de huisarts of de bedrijfsarts

Verhindering gemaakte afspraak

Wanneer u verhinderd bent om naar een gemaakte afspraak te komen, kunt u tot 24 uur van tevoren de afspraak annuleren (telefonisch of via e-mail). Indien u vergeet tijdig te annuleren wordt er een tarief van € 50,- in rekening gebracht. U kunt deze kosten niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Betalingen

Bij declaraties die volledig worden vergoed door de verzekeraar hoeft u verder niets te doen. Dit hele proces is tegenwoordig geautomatiseerd. In de overige gevallen ontvangt u een rekening.

NZA tarieven

Wetgeving vereist dat de NZA tarieven worden opgenomen op de website. Dit zijn landelijk vastgestelde tarieven voor de Basis GGZ. Dit zijn echter niet de tarieven die de verzekeraars betalen aan de zorgaanbieders. De verzekeraars betalen een percentage van deze bedragen.