De psycholoog

Nancy MeestersIk ben Nancy Meesters (1968) en werkzaam in mijn eigen praktijk als gezondheidszorgpsycholoog. In de ruim 30 jaar dat ik werkzaam ben in de GGZ, heb ik mensen met zeer uiteenlopende problematiek en klachten behandeld. Ik heb onder andere ervaring opgedaan in het werken met verslavingsproblematiek, angst- en stemmingsklachten, traumatische ervaringen, (onbegrepen) lichamelijke (pijn)klachten, persoonlijkheids- en relationele problematiek en werkgerelateerde problematiek. Naast mijn werkzaamheden als behandelaar ben ik ook werkzaam geweest als psychologisch onderzoeker en rapporteur.

Specialisaties

Ik heb in 1993 mijn doctoraal studie klinische psychologie afgerond aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig RadboudUniversiteit).

Daarna heb ik me verder gespecialiseerd in de cognitieve gedragstherapie en in het lichaamsgerichte en inzichtgevend werken. Ik heb me vooral verdiept in emoties en onze lichamelijke, geestelijke en gedragsmatige reacties daarop.

Naast psycholoog ben ik ook docente Kundalini yoga en Mindfulness trainer (MBSR/MBCT/MBCL en Breathworks, zie ook de site van Mindfulness Enschede.

Opleiding

  • 1993 Doctoraal klinische psychologie Katholieke Universiteit Nijmegen
  • 2004 (BIG)registratie als GZ-psycholoog

Werkervaring

  • 1991-1994 Psycholoog in de eerstelijnspraktijk Derksen-Klein Heerenbrink te Bemmel.
  • 1995-1997 Werkzaam in de verslavingszorg bij Novadic-Kentron als trajectbegeleider bij het Escape-project (dwang- en drang op maat project van Politie en Justitie i.s.m. hulpverlenende instanties en de gemeente) te ‘s-Hertogenbosch.
  • 1997- 2010 GZ-psycholoog bij Mediant te Hengelo (o.a. bij de afdelingen Preventie en Persoonlijkheidsproblematiek) en in de AZC’s Azelo en Markelo. En daarnaast werkzaam als rapporteur bij de FPD (Forensisch Psychiatrische Dienst) te Almelo.
  • 2010-2011 GZ-psycholoog bij INTEND Twente (centrum voor arbeid en psyche) en bij eerstelijnspsychologenpraktijk Psychologie ME te Oldenzaal.
  • 2012 GZ-psycholoog in de eerste lijn in mijn eigen praktijk, en bij Psychologie ME te Oldenzaal en Isis Psychologen te Nijverdal.
  • Vanaf 2014 enkel nog werkzaam in de eigen praktijk.

Kwalificaties

Overig